Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Wikipedia

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%BF%CF%84_%CE%A0%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%BF%CE%BD%CF%82



Ο Πάρσονς είναι επίσης γνωστός για την ιδέα του η κοινωνία. Για τον Πάρσονς η κοινωνία αποτελεί ένα Σύστημα το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε μια σειρά απο υποσυστήματα,τα οποία όλα λειτουργούν, κατα τρόπο ώστε να συμβάλουν στη συνολική λειτουργία του ολοκληρωμένου Συστήματος. Κάθε (ζωντανό) Σύστημα Δράσης βασίζεται σε 4 λειτουργικές κατηγορίες για την αποτελεσματική του λειτουργία. Μέσα από τα υποσυστήματά της τείνει να εκπληρώσει τέσσερις "λειτουργικές αναγκαιότητες":


Προσαρμογή(Adaption):Στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον(αντλώ πόρους απο το περιβάλλον και επιβιώνω)
Προσανατολισμός(Goal attainment): Eπίτευξη στόχου - Το σύστημα στέκεται μόνο αν ορίσει τους στόχους του και εφοδιαστεί με τα μέσα για να τους πετύχει.
Εσωτερική ισσοροπία(Integration): Συντονισμός και εσωτερική ισσοροπία των διαφόρων μερών του συστήματος - διατήρηση της συνοχής της κοινωνίας
προκειμένου να στεθεροποιηθεί.
Διατήρηση προτύπων(Latent pattern maintenance): Αναπαραγωγή ενός συνόλου κοινών αξιών και διαχείριση των εντάσεων, που δίνουν κίνητρα σε ατομικές δράσεις.
Για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά το Σύστημα πρέπει να έχει "εισροές"(inputs) και "εκροές"(outputs). Οι "εκροές"συνεισφέρουν στην λειτουργία των επιμέρους υποσυστημάτων του Συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου